Masaže

INDIJSKA MASAŽA HRBTA

Masaža temelji na ajurvedskem sistemu zdravljenja, ki ga v Indiji izvajajo že več kot tisočletje. Celotni tretma je kombinacija specifičnih masažnih gibov in stimulacije akupresurnih točk, s čimer vplivamo na sproščanje celotnega telesa.

Indijska masaža glave je priporočljiva za odpravljanje stresa, napetosti, utrujenosti, nespečnosti, glavobolov, migren in vnetja sinusov. Poveča gibljivost in prožnost sklepov v vratu in ramenih, pospeši krvno prekrvavitev in limfni obtok, sprosti vezivno tkivo in pomaga pri odplakovanju nakopičenih strupov in odpadnih snovi.

Poseben učinek ima masažno olje, saj naredi kožo mehko in svilnato.

METAMORFNA TEHNIKA

Vsaka celica, v trenutku, ko nastane, ima že svojo elementarno zavest. Od trenutka, ko se življenje začne s spočetjem, nastane prva zarodna celica. Med zorenjem zarodka v maternici, tistih 9 mesecev, se utrdijo strukture našega telesa, razuma, občutkov in vedenja. Naše življenje ima koreninečasu pred rojstvom in v tem času smo bili izpostavljeni raznim vplivom.Če se nas je izkušnja močno dotaknila        (lahko se je zavedamo ali pa ne), lahko misli, čustva in prepričanja, ki so povezana z našimi spomini sprožijo energijske vzorce, v katerih obtičimo. Prav tako tudi tlačimo v našo podzavest marsikatero težko izkušnjo iz vsakdanjega življenja, na katero smo mi pozabili, naše telo pa ne. Vse te travme se nezavedno nalagajo na našo hrbtenico in se s časoma  lahko odražajo v obliki telesne ali duševne bolezni, čustvenih problemov, vedenjskih vzorcev.

Metamorfna tehnika je posebej primerna:

 • za novorojenčke in otroke,mor
 • za nosečnice,
 • za starejše ljudi
 • kot tehnika za napredovanje na duhovnem nivoju.

S to tehniko lahko pomagamo nemirnim, plašnim ali agresivnim otrokom in otrokom s posebnimi potrebami, po terapijah so bolj samozavestnipozitivni.

Nosečnicam  pomaga k dobremu počutju in vitalnosti in lažjemu porodu. Ko izvajamo tehniko pri nosečnici, odpravljamo njene napetosti in nakopičen stres ter omejimo vpliv teh dejavnikov na še nerojenega otroka.

TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA

Terapevtska masaža hrbta je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

ŠVEDSKA MASAŽA CELOTNEGA TELESA

Glavni učinek masaže je izboljšana prekrvavitev ter boljša oskrbljenost z limfo, kar je osnova za izboljšanje presnove. To je posledica refleksnega širjenja malih in manjših arterij in mehanično pospešenega odplavljanja krvi v venoznem obtoku. Pospešitev in povečanje krvnega obtoka je refleksni odgovor na dražljaj, zaradi stiskanja in popuščanja, in zaradi medsebojnega dotikanja notranjih sten krvnih žil pri masaži. Boljšo prekrvavitev znatno podpira tudi razširjanje krvnih žil, ki ga zaradi trenja povzroča nastajajoča toplota.

TAJSKA MASAŽA

Tradicionalna tajska masaža je eden najstarejših načinov zdravljenja, ki se je razvila pred 2500 leti in povezuje znanja tradicionalne kitajske in indijske medicine. Iz severne Indije jo je na Tajsko pripeljal    Dr. Shivago Komarpaj. Namenjena je odpravljanju vsakodnevnih težav s stresomVeščina tajske masaže vzpostavlja vez med fizičnim in duhovnim telesom.

Pri tradicionalni tajski masaži stimuliramo energijske linije, tako da energija lahko nemoteno kroži po telesu. S tem se uravnava življenjska energija, kar posledično vpliva na boljše človekovo počutje. Namenjena je kot preventiva raznim boleznim, prav tako pa tudi odpravljanju težav za glavobolombolečinami v križu, mišicah in sklepih, utrujenostjo.

AKUPRESURA

Delovanje akupresure: veliko akupresurnih točk se nahaja na mestih povezav med živci. S pritiskom na akupresurne točke zaradi povezav in preklopi med živci povzročimo odziv na drugem delu telesa (vključno z mišicami, notranjimi organi in hormonalnimi žlezami). S tem vplivamo na pravilno delovanje organizma. Akupresura je način za pridobitev zavestne kontrole nad avtonomnim živčnim sistemom (del živčevja, ki uravnava nezavedne funkcije organizma, npr. krvni tlak, hitrost srčnega utripa in izločanje hormonov). Blokade ali prekomeren pretok biopotenciala v telesu privede do slabšega delovanja organizma in na mestih blokade privede do bolezenskih sprememb. S pritiskom na točke pospešimo ali upočasnimo pretok biopotenciala (energije, t.i. Qi-ja ali Chi-ja), ki teče po kanalihmeridijanih. Tako vzpostavimo naravno ravnovesje in omogočimo telesu optimalno delovanje.

Prednosti akupresure:

 • klinično potrjeno delovanje
 • najbolj naravna, neškodljiva in ne invazivna metoda
 • izjemni rezultati
 • izredno preprosta za izvajanje
 • odlična kombinacija k drugim terapijam
 • brez poznanih stranskih učinkov
 • deluje še dolgo po tem, ko prenehamo s tretmajem (lahko tudi več let)
 • ni starostne omejitve

acup  fizios

fizi pn