15 let obstoja

V Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, edinem znanstveno priznanem območju zdravilnih energij v
Evropi, so v soboto, 14. septembra 2013, praznovali 15 let uspešnega delovanja. Ob dnevu odprtih vrat so se lahko obiskovalci v edinstvenem okolju, namenjenem zdravljenju in samozdravljenju, brezplačno udeležili zdravilnih terapij in meditacij s pomočjo katerih odpravljajo blokade in bolečine, razstrupljajo, krepijo imunski sistem,
revitalizirajo in sproščajo.

Lastniku Naravnega zdravilnega gaja Tunjice Dragu Vrhovniku in direktorici Katji Jelovčan je ob tej priložnosti čestitala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek. Poudarila je izviren način delovanja družinskega podjetja, ki je postal tudi prvi razvojni partner znamke Srce Slovenije, njihovo izjemno sposobnost prilagajanja ter spoštovanja naravnih tokov in izvornih sporočil.

Zbrane je na uradnem delu prireditve nagovoril tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je povedal, da Naravni zdravilni gaj Tunjice eden izmed glavnih turističnih paradnih konjev v občini Kamnik, ki je  zaslužen za prepoznavnost občine tudi v svetovnem merilu. Urška Kolar, direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, je poudarila pomen zdraviliškega turizma, katerega pomemben del je tudi Zdravilni gaj Tunjice.

Učinkovitost zdravilnih točk in pomembnost lokacije, ki se je v 15-ih letih delovanja preoblikovala v Holistični center zdravja, je potrdila tudi direktorica Inštituta za bioelektromagnetiko in novo biologijo –Bion, Branka Lovrečič, ki Zdravilni gaj podpira že od vsega začetka, saj verjame, da so »edini v Sloveniji, ki razumejo subtilne energije«.

Čestitamo Zdravilnemu gaju Tunjice za njegovo 15 letno delovanje. V tem času je pomembno doprinesel  k razumevanju in spoznavanju obstoja tudi subtilnejših energij v širši javnosti. Gaj je med drugim organiziral tudi znanstveno konferenco o merjenju energijskih polj leta 2007. Izjemno prodornost in vztrajnost je pokazal tudi s pridobitvijo koncesije za črpanje in s svojo blagovno znamko Žive vode. O sporočilni kvaliteti Žive vode smo se prepričali tudi na Inštitutu Bion z našo Bion Evapo metodoOd takrat jo še bolj cenimo.
(Izjava direktorice Inštituta Bion Branke Lovrečič)

Dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo preko 200 obiskovalcev, so obarvali še povezovalec Franc PestotnikPodokničar, Anže Slana z recitacijoLjudske pevke Predice ter harmonikar Jože Jagodic z zvoki ljudskega izročila. Številni obiskovalci so lahko uživali tudi v izdelkih lokalnih ekoloških kmetov, razstavi fosilov najstarejših morskih konjičkov na svetu ter lokalno obarvani kulinarični izkušnji.

S svojo prisotnostjo in navdušenjem so slavljence počastili tudi Jani Grilc, trener reprezentance smučarskih skakalcev, ter Jules Albrechts  sekretar v kabinetu vlade Kraljevine Belgije s soprogo in Franc Huber, turistični promotor Republike Slovenije v Kraljevini Belgiji.

Projekt Razvoj in promocija turističnih produktov in storitev Naravnega zdravilnega gaja Tunjice se izvaja s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije.

Drago katja  župan  druščina  tržnica